Gör ett levande staket med häckar

Bildkälla: Pixabay

Sekretessstaket är ofta ett väsentligt inslag i stads- eller förortsgården, och är populära i vissa landsbygdslandskap. De fungerar i båda riktningarna. För det första är, det döljer de obehagliga yttre sevärdheter och blockerar buller och ljud som annars skulle påverka sinnena. För det andra är det täcker dina rörelser från grannarnas nyfikna ögon. Några Häckväxter Heijnen kan vara ett bra val för sekretessstaket

Det handlar inte om att vi behöver ”dölja” något bakom sekretessstaket (även om det kan vara nödvändigt om du har elände grannar). Det är bara att få av oss som vill vara själv. De goda grannar tycker även inte om att känna sig skyldiga att vinka ”Hej” varje gång när de stöter på oss utanför.

Här är några häckar för att bygga ett häckstaket.

Buksbom växter är ett utmärkt val för häckar och är ofta skulpterade i fantasifulla former och labyrinter. Buksbom är vintergröna som har tätt, mörkgrönt lövverk och växer till en måttlig höjd som är perfekt för ett naturligt gränsstaket. Det finns cirka 70 arter av buksbom, som växer ganska långsamt, men är extremt hårda.

Privet, är en av de mest allestädes närvarande växterna som används i naturligt stängsel, omfattar en grupp av cirka 50 arter av buskar och småträd. Priveter är blommande halvgröna buskar och tolererar många olika typer av jord och fuktnivåer. Priveter har tätt lövverk och flexibla kvistar som gör att plantorna kan trimmas och formas till attraktiva skärmar.

Enbär är barrträds evergreen som varierar i storlek och form från lågspridande buskar till höga och välformade träd på upp till 40 fot. Enbär har nålliknande blad, och de flesta sorter producerar aromatiska bär. Enbär är hårda men kan utveckla döda fläckar om de beskärs för mycket. Det är rekommenderat att forma växten på senvinter eller förvår för att förhindra fula nakna fläckar.

Lysande gul forsythia blommar in på början av våren, och dessa snabbt växande, lättodlade buskar som kan skulpteras till vackra häckar. Forsythias är lövfällande buskar som vanligtvis växer mellan tre och nio meter långa. Det finns 11 arter av forsythia, som har rika gröna blad och täta flexibla kli.

En populär semesterdekoration, järnek består av upp till 600 arter av blommande växter i familjen Aquifoliaceae, som inkluderar vintergröna och lövträd, buskar och klättrare som blomstrar överallt från tropikerna till tempererade zoner över hela världen. Järnek har vanligtvis glänsande tandade eller taggiga löv och producerar röda, bruna eller vita bär.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *